Salifert Trace Soft Bekijk groter

Salifert Trace Soft

Nieuw product

Trace Soft
Het belang van sporenelementen

Met sporenelementen bedoelen we meestal elementen die aanwezig zijn in natuurlijk zeewater in een lagere concentratie dan ca. 1 mg / l of ppm.

Meer details

€ 6,20

Meer informatie

Trace Soft
Het belang van sporenelementen

Met sporenelementen bedoelen we meestal elementen die aanwezig zijn in natuurlijk zeewater in een lagere concentratie dan ca. 1 mg / l of ppm. Sommige van deze elementen zijn essentieel om veel biologische processen mogelijk te maken. Mangaan bijvoorbeeld is essentieel voor fotosynthese en vele verbonden biochemische reacties. Sommige organismen vereisen ijzer om essentiële voedingsstoffen op te nemen. Kobalt is essentieel voor de vorming van diverse koraalpigmenten. Zink is net als mangaan essentieel voor de fotosynthese en is ook essentieel voor de vorming van calciumcarbonaat door koralen. Dit zijn slechts enkele voorbeelden. 
Ons onderzoek heeft aangetoond dat sommige sporenelementen zeer snel worden uitgeput (bijv. mangaan), terwijl andere elementen heel langzaam uit putten. Een voorbeeld van een spoorelement wat nauwelijks verarmd is molybdeen. Ondanks dat bevatten veel sporenelementsupplementen aanzienlijke hoeveelheden molybdeen. Dit resulteert in een veel te hoge concentratie van molybdeen wat de groei van ongewenste Cyanobacteriën stimuleert. We hebben ons daarom onthouden van het toevoegen van molybdeen aan onze supplementen. 

Over Trace Soft
Ons onderzoek heeft aangetoond welke sporenelementen worden verbruikt en in welk tempo. Hoewel elk aquarium anders is, zijn we erin geslaagd in het ontwerpen van een sporenelementensupplement die voldoende sporenelementen toe voegt voor het laten gedijen van koralen maar overdosering voorkomt. Het grootste verschil tussen sporenelement gebruik is tussen harde koralen en zacht / leder koralen en verkalkte wieren. We hebben daarom speciaal een sporenelementenmix ontworpen voor harde koralen (Trace Hard ™) en een voor zachte / leder koralen en verkalkte wieren (Trace Soft ™). Beide kunnen worden gecombineerd op basis van de geschatte verhouding van het aquarium bewoners. Op deze wijze een nagenoeg perfecte formulering van sporenelementen voor verschillende aquaria beschikbaar gekomen. 

Aanvullende aanbevelingen
Onze natuurlijk jodium ™ wordt aanbevolen om het volledige scala van sporenelementen aan te vullen. 

Gebruiksaanwijzing
Doseer 5 ml per 100 liter eens per week. 
Bij het combineren met Trace Hard mag de totale dosering (ml Trace Soft + ml Trace Hard) niet meer bedragen dan 10 ml per 100 liter. 

Buiten bereik van kinderen bewaren. 
In geval van aanraking met de ogen spoelen met veel water. 
Alleen voor aquariumhobby gebruik. 
Niet voor menselijke consumptie (direct of indirect)! 

Actieve ingrediënten: mangaan, ijzer, koper, zink, vanadaat, fluoride, barium, selenaat.

Reviews

Write a review

Salifert Trace Soft

Salifert Trace Soft

Trace Soft
Het belang van sporenelementen

Met sporenelementen bedoelen we meestal elementen die aanwezig zijn in natuurlijk zeewater in een lagere concentratie dan ca. 1 mg / l of ppm.