Ik heb bruine alg, wat nu?

Bruine alg kan uit twee soorten bestaan. Hieronder leest u met welke van de twee soorten alg u te maken heeft:

De simpelste manier om deze twee soorten alg te vergelijken is dat dinoflagellates sneller zal groeien gedurende dag; dinoflagellates voedt zich namelijk door middel van licht. Als men in de middag schoonmaakt zal de dinoflagellates zich binnen een uur weer opstapelen op de bodem en deze zal opnieuw bruin worden. Maakt u in de avond schoon wanneer de verlichting uit is, dan zal het aquarium mooi schoon blijven totdat het licht aan gaat, dan wordt de bodem weer bruin. Als dit de symptomen zijn, gebruik dan het middel Fauna Marin Dino X of QFI DinoXal om dinoflagellates te verwijderen.

Let op! Gebruik het niet als er een zee-egel in de bak zit. Ook dient u tijdens het gebruik het licht uit te laten. Uw aquarium zal gegarandeerd binnen 2 dagen algvrij zijn.

Silicaat is eveneens een lastige alg, echter komt deze niet zo snel terug als de dinoflagellates. Nadat u het aquarium heeft schoongemaakt zal silicaat niet snel terug komen.
Contoleer de osmose in het water met een TDS meter. Als de TDS meter hoger is dan 0,10, vervang dan hars Is de osmose in het water goed, plaats dan Sera marin silicate clear of AC-silicarbon